Pogosta vprašanja: oblikovanje logotipov

Kako poteka postopek naročila, oblikovanja in dostave logotipa?

1. Oblikovanje logotipa se prične z dnem plačila predračuna in izpolnitvi vprašalnika.

2. Predloge za logo naročniku predstavimo najkasneje v 5-ih delovnih dneh od potrditve naročila.

3. Oblikovanje dodatne variante / variant po reviziji in predložitvi želja in predlogov s strani naročnika so predstavljeni v treh delovnih dneh od dostave informacij.

4. Priprava vektorskega formata in grafične (ČB) verzije ter dostava datotek v 48-ih urah od potrditve končne variante.

V katerem formatu dobim logotip?

Logotip dobite v vektorskem formatu .pdf.

Kaj je vektorski format?

Vektorski format pomeni, da je slika definirana z vektorji oziroma računskimi operacijami (za razliko od rasterskih slik, ki so definirane s položajem in barvo točk ali pikslov), kar omogoča neomejeno večanje in manjšanje slike / grafike, brez da bi le-ta kaj izgubljala na kvaliteti ali datotečni velikosti.

Na kakšen način dobim datoteko z logotipom, ko je ta potrjen?

Po potrditvi končne variante logotip prejmete po e-pošti.

Kakšen je kvaliteten logotip?

Mnogo dejavnikov vpliva na to, kako kvaliteten je logotip ali celostna grafična podoba nekega podjetja, dejavniki pa se lahko od naročnika do naročnika tudi spreminjajo. Čeprav obstajajo neka splošna pravila, ki bi jih pri oblikovanju morali upoštevati, pa je veliko odvisno tudi od zahtev in želja naročnika in značilnosti pri posameznem projektu.

Da je logotip kvaliteten lahko rečemo takrat, ko je ta narejen po splošnih oblikovnih pravilih (razen v primeru, ko se ta kršijo namenoma) in uspešno opravlja funkcijo grajenja pozitivne identitete in prepoznavnosti podjetja in/ali blagovne znamke.